Polestar 4 vanaf nu te koop in België 

GÖTEBORG, ZWEDEN - 31 januari 2024. Polestar 4 is vanaf nu officieel te koop in Europa. Na de start van de productie en de eerste leveringen in China eind 2023, begint nu ook de online verkoop met een startprijs van EUR 64.800[1]. De start van de productie is gepland tegen midden 2024, met eerste leveringen verwacht vanaf augustus[2].

 

Polestar 4 combineert de aerodynamica van een coupé met de ruimte van een SUV, wat resulteert in een nieuwe generatie SUV-coupé. De designelementen die voor het eerst te zien waren in de conceptwagens, zijn nu geïntegreerd in de snelste productiewagen die Polestar ooit heeft gelanceerd. Polestar 4 bevindt zich qua grootte en prijs tussen Polestar 2 en Polestar 3 in.

"De lancering van Polestar 4 op al onze markten in 2024 is cruciaal voor ons succes. Met dit derde model versterken we onze line-up en betreden we de premium prestatieklasse van het D-SUV-segment. Met zijn innovatieve interpretatie van een SUV-coupé combineert Polestar 4 ruimte en een indrukwekkende uitstraling", aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Design

Als designgedreven merk zet Polestar de belangrijkste elementen van de Polestar Precept concept car voort in het design van Polestar 4. Dit omvat het verwijderen van de achterruit, waardoor een nieuwe ervaring voor de passagiers achterin wordt gecreëerd, en de scheiding van de dubbele koplampen met de unieke lichtsignatuur van Polestar, aangevuld met het Polestar-embleem met op de millimeter precieze verlichting van de onderkant.

 

De aerodynamische efficiëntie van Polestar 4 wordt nog versterkt door een lage neus, verzonken portiergrepen, vlakke beglazing met frameloze ramen, aero-blades achteraan en optimalisatie van de luchtstroom rond de achterlichtbalk. ​

 

Polestar 4 is ontwikkeld op basis van de hoogwaardige Sustainable Experience Architecture (SEA) van Geely Holding. Het is een D-segment SUV-coupé met een grote carrosserie en een lange wielbasis van 2,999 mm. De totale lengte van de wagen bedraagt 4,840 mm, de breedte 2,139 mm en de hoogte 1,544 mm. De royale interieurverhoudingen komen vooral tot uiting achterin, waar de inzittenden zich in een ruime en comfortabele omgeving bevinden, met elektrisch verstelbare stoelen. Dankzij de aanpasbare sfeerverlichting, geïnspireerd op het zonnestelsel, kunnen de de inzittenden een extra dimensie toevoegen aan het interieur en kunnen ze hun rijomgeving personaliseren.

 

Als gevolg van het wegvallen van de achterruit reikt het standaard glazen panoramadak over de volledige lengte, tot voorbij de hoofden van de inzittenden, wat een unieke sfeer creëert in het interieur. Verder bevindt zich een secundair media- en klimaatregelingsscherm tussen de voorstoelen dat de passagiers achterin kunnen bedienen, alsook de verlichting aanpassen.

 

In plaats van een traditionele achteruitkijkspiegel heeft Polestar 4 een high-definition scherm dat een real-time beeld weergeeft van een op het dak gemonteerde achteruitrijcamera. Dit zorgt voor een veel breder gezichtsveld dan in de meeste moderne wagens mogelijk is. De digitale beelden kunnen ook worden uitgeschakeld, zodat de bestuurder indien nodig ook de passagiers op de achterbank kan zien.

"Met Polestar Precept gaven we een voorproefje van een nieuwe passagierservaring door de achterruit te verwijderen en de achterklep, die een integrale veiligheidsfunctie vervult, verder naar achteren te duwen. Door deze aanpassingen kunnen de inzittenden op de achterbank nu genieten van een unieke beleving in onze SUV-coupé,” zegt Maximilian Missoni, Head of Design bij Polestar.

Het interieur en de bijbehorende materialen zijn ontworpen in het teken van 'soft tech', geïnspireerd door de mode- en sportswear-industrie. De kleur- en materiaalkeuzes voor Polestar 4 omvatten nieuwe uitvoeringen voor Polestar, waaronder de nieuwe lakkleuren ‘Storm’ en 'Electron’ en een nieuwe unieke kleur voor het interieur, ‘Mist’.

Duurzaamheid

Eind 2023 kondigde Polestar aan dat bij de lancering Polestar 4 de wagen met de laagste CO2-voetafdruk in haar hele line-up zal zijn. De productie van Polestar 4 vindt plaats in de SEA-fabriek van Geely Holdings in Hangzhou Bay, China, waar groene stroom met het I-REC waterkrachtcertificaat wordt gecombineerd met fotovoltaïsche stroom van het dak van de fabriek. Een groter gebruik van koolstofarm aluminium, afkomstig van smelterijen die elektriciteit uit waterkracht gebruiken, draagt verder bij aan het verminderen van de klimaatimpact. Bovendien worden voor het eerst gegevens over het aandeel gerecycleerd aluminium opgenomen in de beoordeling.

 

Polestar 4 met Long range Single motor heeft een ecologische voetafdruk van 19,9 tCO2e, terwijl die met Long range Dual motor 21,4 tCO2e bedraagt. Aluminium vormt 23-24% van de koolstofvoetafdruk, staal en ijzer nemen 20% voor hun rekening, en batterijmodules dragen met 36-40% het grootste aandeel bij aan de koolstofvoetafdruk van productie en raffinage van materialen.

 

De monomateriaalbenadering, die voor het eerst werd geïntroduceerd in het Polestar elektrische roadster-concept in 2022, wordt toegepast op interieurmaterialen. Hierbij worden alle lagen van bepaalde onderdelen vervaardigd uit hetzelfde basismateriaal, waardoor ze effectiever en efficiënter gerecycleerd kunnen worden. Dit elimineert de noodzaak om niet-compatibele materialen te scheiden voordat ze kunnen worden gerecycleerd.

 

De nieuwe interieurmaterialen omvatten een op maat gemaakt gebreid textiel, dat voor 100% uit gerecycleerd PET bestaat, bio-attributed MicroTech-vinyl en traceerbaar leer van Bridge of Weir. Het onbewerkte leer is een bijproduct van de voedingsindustrie en is afkomstig van Schotse boerderijen die door de Animal Protection Index onafhankelijk zijn beoordeeld als boerderijen met de hoogste wereldwijde standaard.

 

Het op maat gebreide textiel, dat voor het eerst werd gebruikt in de Precept concept car, is gemaakt van 100% gerecycleerd polyester en is een primeur voor de auto-industrie. Het materiaal en het ontwerp zijn gecreëerd door Polestar-designers in samenwerking met de Zweedse Textielschool (Borås Textilhögskolan) en verder ontwikkeld met leveranciers. Het textiel wordt op maat gemaakt, waardoor er minder snijresten overblijven en er minder afval wordt geproduceerd.

 

De interieurbekleding is gemaakt van gerecycleerd PET en de vloerbekleding is gemaakt van ECONYL, dat onder meer bestaat uit hergebruikte visnetten. Bepaalde deurpanelen zijn gemaakt van NFPP (polypropyleen van natuurlijke vezels), waardoor tot 50% minder nieuw plastic wordt gebruikt en tot 40% aan gewicht wordt bespaard. Tot slot wordt ook MicroTech, dat voor het eerst in Polestar 3 werd geïntroduceerd, gebruikt voor de interieurafwerking van Polestar 4. Dit is een vinyl met biologische eigenschappen dat bij de constructie ruwe olie vervangt door dennenolie en voorzien is van een gerecycleerde stoffen achterzijde.

Performance

Polestar 4 is ook de snelste productiewagen die het merk tot op heden heeft ontwikkeld, met een indrukwekkende sprint van 0-100 km/u in slechts 3,8 seconden[3] en een maximumvermogen van 400 kW (544 pk) dankzij de synchroonmotoren met permanente magneet. De rijdynamiek van de wagen is van topklasse en de scherpe stuur- en besturingsreacties zorgen voor een opwindende en wendbare rijervaring voor alle inzittenden.

 

Er zijn verschillende versies van Polestar 4 beschikbaar, waarbij zowel enkelvoudige als dubbele motoren worden aangeboden. Ondanks het hoge vermogen en de sterke prestaties blijven controle en vertrouwen de belangrijkste factoren voor een veilige en verantwoorde EV-ervaring in het dagelijks leven. De enkelvoudige motorversies bieden achterwielaandrijving, terwijl de dubbele motorversies zijn uitgerust met een semi-actieve ophanging voor extra aanpassingsmogelijkheden tussen comfort en prestatiedynamiek. De wielen variëren in grootte van 20- tot 22-inch en de banden worden geleverd door gerenommeerde merken zoals Pirelli en Michelin, afhankelijk van de configuratie.

 

Beide versies met groot bereik zijn voorzien van een 100 kWh batterij. De Long range Dual- motor heeft een vermogen van 400 kW (544 pk), 686 Nm en een voorlopig actieradiusdoel van maximaal 580 km WLTP[4]. Bovendien kan de wagen door de ontkoppelde koppeling de elektrische motor vooraan uitschakelen wanneer die niet nodig is, om zo de actieradius en de efficiëntie van de wagen te maximaliseren.

 

De variant met Long range Single motor beschikt over een krachtige motor met 200 kW (272 pk) en 343 Nm achteraan, met een voorlopige actieradiusdoelstelling tot 610 km WLTP[4].

 

De laadklep van Polestar 4 is gemotoriseerd en laden tot 200 kW DC en 22 kW AC is inbegrepen bij beide versies. Daarnaast bevat Polestar 4 bi-directionele oplaadhardware, met V2L-mogelijkheid (Vehicle-to-Load) die op een later moment beschikbaar zal worden gesteld, waardoor externe apparaten stroom kunnen onttrekken aan de wagen. Een warmtepomp is standaard aanwezig, waarmee de omgevingswarmte kan worden benut om zowel de cabine als de batterij te koelen.

 

Bij de versie met Long range Dual motor kan de bestuurder gebruik maken van een nieuwe rijoptimalisatiefunctie. Hierbij kan worden gekozen tussen de rijmodi 'range' en 'performance'. In de performance-modus wordt het reactievermogen van de aandrijflijn verhoogd en worden beide motoren altijd ingeschakeld om het volledige vermogen te leveren voor de beste prestaties. In de range-modus ligt de nadruk op efficiëntie en wordt de aandrijflijn rustiger aangepast, waarbij alleen de achterste motor wordt gebruikt.

Technologie

Polestar richt zich in al haar wagens op een meer entertainende, verbonden en autonome toekomst. Het infotainmentsysteem in Polestar 4 maakt gebruik van het Android Automotive OS en het Snapdragon Cockpit Platform met een groot 15,4-inch liggend scherm.

 

Dit systeem bevat Google, waaronder Google Assistant, Google Maps en Google Play, waardoor de wagen een naadloze geconnecteerde ervaring biedt. Polestar kan dankzij de nauwe samenwerking met Google de grenzen van het systeem blijven verleggen.

 

Bovendien kan er als optie een Harman Kardon-audiosysteem worden toegevoegd met 12 luidsprekers en een 1.400-Watt kanaal-hybride versterker. Met het optionele Nappa-pakket kunnen twee extra hoofdsteunluidsprekers per stoel voorin worden toegevoegd, waardoor het totaal op 16 komt. Uiteraard is draadloze Apple CarPlay standaard aanwezig.

 

Net als bij andere Polestar-modellen ontvangt Polestar 4 regelmatig over-the-air (OTA) updates om nieuwe functies en verbeteringen op afstand te ontvangen en installeren, zodat een bezoek aan de garage niet meer nodig is om te genieten van de nieuwste software.

Veiligheid

Polestar hecht veel waarde aan veiligheid en heeft deze prioriteit dan ook hoog op de agenda staan. Dankzij de nauwe band met Volvo Cars zijn de veiligheidsgenen in het DNA van Polestar verankerd. Dit geldt ook voor Polestar 4, die zowel vanbinnen als vanbuiten is uitgerust met toonaangevende veiligheidstechnologieën. Alle technologieën zijn op dezelfde strenge normen getest als die van alle andere Polestar-modellen en er zijn maar liefst zeven airbags in de wagen geïntegreerd.

 

Daarnaast worden er nieuwe partnerships aangegaan om intelligente veiligheidstechnologieën te ontwikkelen, zoals het SuperVision Advanced Driver Assistance System van Mobileye. Om de veiligheid verder te waarborgen, is de wagen voorzien van twaalf camera's, een radar en twaalf ultrasone sensoren. Een controlecamera, die niet filmt, maar uitsluitend gegevens doorgeeft, houdt de ogen en hoofdbewegingen van de bestuurder in de gaten om vermoeidheid of andere belemmeringen te signaleren en zo incidenten te voorkomen. Het controlesysteem werkt samen met de hands-on detectie in het stuurwiel om de bestuurder actief betrokken te houden tijdens het rijden.

 

Bovendien is er boven de stuurkolom een 10,2-inch display gemonteerd met informatie over snelheid, accu en actieradius, om de bestuurder goed te informeren tijdens het rijden. Bij het inschakelen van verschillende hulpsystemen kan er een virtuele omgeving worden getoond met informatie over andere weggebruikers, rijhulpfuncties en navigatie. Om de aandacht van de bestuurder niet teveel af te leiden, wordt belangrijke informatie via een head-up display (HUD) op de voorruit geprojecteerd. Deze HUD heeft een projectieoppervlak van 14,7-inch en schakelt bij gebruik van de 'snow mode' de tekstkleur om van wit naar geel om de zichtbaarheid in besneeuwde omgevingen te verbeteren.

 

Tot slot biedt het optionele Pilot-pakket een verbeterde Pilot Assist die de bestuurder helpt bij het veranderen van rijstrook wanneer de richtingaanwijzer in de gewenste richting wordt aangetikt.

Uitrustingspakketten en upgrades

Er zijn diverse pakketten beschikbaar om de standaarduitrusting van de wagen aan te vullen en het rijplezier te optimaliseren. Het Plus-pakket is een optie voor extra comfort en technologische voorzieningen, terwijl het Pro-pakket nog een stapje verder gaat met 21-inch wielen en andere subtiele designdetails. Als aanvulling op het Plus-pakket kan ook de Nappa-upgrade worden besteld, dat diervriendelijke nappalederen bekleding met ventilatie en massagemogelijkheden biedt, met extra hoofdsteunluidsprekers voor de zetels vooraan en comfortabele hoofdsteunen achterin.

 

Voor wie op zoek is naar extra veiligheids- en rijondersteuning, is er het Pilot-pakket met Pilot Assist en andere handige functies. Wie daarentegen vooral geïnteresseerd is in een performance-look van de wagen kan kiezen voor het Performance-pakket. Dit pakket is vooral gericht op de Long range Dual motorversie en biedt onder andere 22-inch wielen, 4-zuiger Brembo-remmen, Polestar Engineered performance chassis tuning en details in Swedish Gold voor de remmen, veiligheidsgordels en ventieldoppen.

 

Ontdek alle details in de wagenconfigurator van Polestar 4, die nu live is op polestar.com/polestar-4.

 

Polestar 4

Startprijzen incl. btw[1]

Long range Single motor (incl. handover)

EUR 64,800

Long range Dual motor (incl. handover)

EUR 72,800

Pilot-pakket

EUR 1,500

Plus-pakket

EUR 5,500

Pro-pakket

EUR 2,000

Performance-pakket (uitsluitend dual-motor)

EUR 4,500

 

Download beelden in hoge resolutie in de Polestar mediagallerij en bekijk de video's.

Einde.

 

Noot voor de redactie

  1. Prijzen in België, inclusief overdrachtskosten en btw.
  2. Lancering in andere markten in Azië-Pacific en het Midden-Oosten is gepland in de loop van H1 2024. De lancering in Noord-Amerika en Zuid-Korea wordt midden 2024 verwacht. De prijzen voor alle overige markten worden bevestigd bij de start van de verkoop.
  3. Voorlopige gegevens.
  4. Voorlopige gegevens. Gecertificeerde gegevens over actieradius en energieverbruik worden later bevestigd.

Google, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.


Evi Boits

Communications Manager, oona agency

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Polestar

Polestar Automotive Holding UK PLC (Nasdaq: PSNY) (‘Polestar’) is een Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen. Opgericht door Volvo Car AB (publ.) (samen met zijn dochterondernemingen, ‘Volvo Cars’) en Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd (‘Geely’) in 2017, geniet Polestar van specifieke technologische en engineering synergieën met Volvo Cars en profiteert het hierdoor van aanzienlijke schaalvoordelen.

Polestar heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, en de wagens zijn momenteel beschikbaar en op de weg in markten in Europa, Noord-Amerika, China en Azië-Pacific. Tegen 2023 plant het bedrijf dat zijn auto's beschikbaar zullen zijn in 30 markten in totaal. De wagens van Polestar worden momenteel geproduceerd in China, met extra toekomstige productie gepland in de VS.

Het hoofdkantoor van Polestar België bevindt zich in Brussel. Consumenten kunnen terecht in een van de vier Polestar Spaces in België, in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Polestar produceerde twee elektrische performance wagens. De Polestar 1 werd op kleine schaal gebouwd van 2019 tot 2021 en is een elektrische, hybride performance GT met koolstofvezelkoetswerk, 609 pk, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 124 km (WLTP), het grootste bereik van een hybride wagen wereldwijd op dat moment.

De Polestar 2, een elektrische performance fastback, is de eerste volledig elektrische wagen van het merk met een hoog volume. De Polestar 2 bestaat in drie varianten die batterijen tot 78 kWh met een lange of standaard actieradius combineren met een dual of single motor-aandrijflijn gaande tot 350 kW/476 pk en 680 Nm.

Vanaf 2022 is Polestar van plan om één nieuwe elektrische wagen per jaar te lanceren, te beginnen met de Polestar 3, de eerste elektrische performance-SUV van het bedrijf die debuteerde in oktober 2022. De Polestar 4, een kleinere elektrische performance SUV-coupé, volgt naar verwachting in 2023.

In 2024 staat de elektrische performance 4-deurs GT Polestar 5 op de planning om gelanceerd te worden als de productie-evolutie van de Polestar Precept – de manifesto concept car die Polestar vrijgaf in 2020 en die de toekomstvisie rond design, technologie en duurzaamheid toont. Aangezien het bedrijf zijn klimaatimpact met elk nieuw model wil verminderen, streeft Polestar ernaar om tegen 2030 een echte klimaatneutrale wagen te produceren.

Maart 2022 onthulde Polestar zijn tweede concept car, een elektrische performance roadster die voortbouwt op de design-, technologie- en duurzaamheidsambities van de Precept en de visie van het merk op toekomstige sportwagens toont. De hardtopcabriolet is een evolutie van de unieke designtaal die voor het eerst door de Precept werd getoond en benadrukt een dynamische rijervaring. Het concept ontwikkelt de focus op duurzaamheid en technologie verder, waarbij gestreefd wordt naar meer circulariteit. Polestar bevestigde in augustus 2022 dat er een versie van het concept zal worden geproduceerd als de elektrische performance roadster ‘Polestar 6’, waarvan de lancering verwacht wordt in 2026.

Toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde uitspraken in dit persbericht (“Persbericht”) kunnen worden beschouwd als “toekomstgerichte uitspraken” zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte uitspraken hebben over het algemeen betrekking op toekomstige gebeurtenissen of de toekomstige financiële of operationele prestaties van Polestar. Enkele voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen zijn projecties van inkomsten, volumes en andere financiële of operationele maatstaven. In sommige gevallen kunt u toekomstgerichte verklaringen identificeren aan de hand van terminologie zoals "kan", "zou moeten", "verwachten", "van plan zijn", "zullen", "schatten", "anticiperen", "geloven", "voorspellen", "potentieel", "prognose", "plannen", "zoeken", "toekomst", "voorstellen" of "voortzetten", of de ontkenningen van deze termen of variaties daarvan of soortgelijke terminologie. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd.

 Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op schattingen en veronderstellingen die, hoewel ze door Polestar en haar management als redelijk worden beschouwd, in voorkomende gevallen inherent onzeker kunnen zijn. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de huidige verwachtingen, zijn onder meer, maar niet beperkt tot: (1) het vermogen van Polestar om overeenkomsten of partnerships met de strategische partners, zoals Volvo Cars, Geely of Xingji Meizu Group, te onderhouden en om nieuwe overeenkomsten of partnerships te ontwikkelen; (2) het vermogen van Polestar om relaties met bestaande leveranciers te onderhouden en nieuwe leveranciers te vinden voor kritieke componenten, en om de uitbouw van de toeleveringsketen te voltooien, terwijl de risico's als gevolg van dergelijke relaties effectief worden beheerd; (3) het vertrouwen van Polestar op zijn partnerships met laadnetwerken voor voertuigen om laadoplossingen te bieden voor zijn voertuigen en het vertrouwen op zijn strategische partners voor het onderhoud van zijn voertuigen en hun geïntegreerde software; (4) de afhankelijkheid van Polestar van zijn partners, waarvan sommige mogelijk weinig ervaring hebben met elektrische voertuigen, om voertuigen in grote volumes te produceren of apparaten, producten, apps of besturingssystemen voor Polestar te ontwikkelen, en van de toewijzing van voldoende productiecapaciteit of middelen aan Polestar door zijn partners zodat Polestar zijn productiecapaciteit van voertuigen en productaanbod kan verhogen; (5) concurrentie, het vermogen van Polestar om te groeien en de groei winstgevend te managen, relaties met klanten en leveranciers te onderhouden en het management en de belangrijkste medewerkers te behouden; (6) de schattingen van Polestar op het gebied van kosten en winstgevendheid; (7) kostenstijgingen, verstoring van de aanvoer of tekort aan materialen, met name voor lithium-ioncellen of halfgeleiders; (8) de mogelijkheid dat Polestar nadelig wordt beïnvloed door andere economische, zakelijke en/of concurrentiefactoren; (9) de effecten van concurrentie en de hoge toetredingsdrempels in de auto-industrie, en het tempo en de diepgang van de invoering van elektrische voertuigen in het algemeen op de toekomstige activiteiten van Polestar; (10) veranderingen in wettelijke vereisten, overheidsstimulansen en brandstof- en energieprijzen; (11) de uitkomst van eventuele juridische procedures die tegen Polestar of anderen zijn ingesteld; (12) het vermogen om te voldoen aan de normen voor beursnotering; (13) risico's die verband houden met wijzigingen in toepasselijke wet- of regelgeving en met de internationale activiteiten van Polestar; (14) het vermogen van Polestar om zijn merk te vestigen en extra marktaandeel te veroveren, en de risico's die gepaard gaan met negatieve pers- of reputatieschade, onder meer doordat lithium-ionbatterijcellen vlam vatten of rook genereren; (15) vertragingen bij het ontwerp, de ontwikkeling, de productie, de lancering en de financiering van de voertuigen en andere productaanbiedingen van Polestar en de afhankelijkheid van Polestar van een beperkt aantal voertuigmodellen om inkomsten te genereren; (16) het vermogen van Polestar om continu en snel nieuwe producten te innoveren, ontwikkelen en op de markt te brengen; (17) risico's in verband met toekomstige marktacceptatie van het aanbod van Polestar; (18) risico's in verband met het distributiemodel van Polestar; (19) de impact van de wereldwijde COVID-19-pandemie, inflatie, rentewijzigingen, het aanhoudende conflict tussen Oekraïne en Rusland, verstoringen van de toeleveringsketen en logistieke beperkingen voor Polestar, de verwachte bedrijfsresultaten, financiële prestaties of andere financiële en operationele statistieken van Polestar, of op een van de voorgaande risico's; en (20) andere risico's en onzekerheden uiteengezet in de secties getiteld "Risicofactoren" en "Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen" in formulier 20-F van Polestar, en andere documenten die door Polestar bij de SEC zijn ingediend of moeten worden gedeponeerd. Er kunnen aanvullende risico's zijn die Polestar momenteel niet kent of waarvan Polestar momenteel denkt dat ze niet materieel zijn en die er ook voor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen.

Niets in dit persbericht mag worden beschouwd als een representatie door een persoon waarbij de toekomstgerichte verklaringen die hierin worden uiteengezet, zullen worden bereikt, of dat een van de beoogde resultaten van dergelijke toekomstgerichte verklaringen zullen worden bereikt. U mag niet overmatig vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen, die alleen gelden vanaf de datum waarop ze zijn gedaan. Polestar aanvaardt geen verplichting om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken, zelfs als er in de toekomst nieuwe informatie beschikbaar komt.